Πολύ επικίνδυνος ο δρόμος Δερβενοχωρίων-Ελευσίνας – SOS εκπέμπουν οι κάτοικοι-Ακούει κανείς;

Διαμαρτυρία των κατοίκων στο permissos.gr

Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου

Ζητούμε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων με έργα υψίστης ασφαλείας και όχι απλά πινακιδούλες και βάψιμο γραμμών…

SOS εκπέμπουν οι κάτοικοι των Δερβενοχωρίων, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους,η κατάσταση στο δρόμο Δερβενοχωρίων-Ελευσίνας είναι τρομακτική καθώς ο γκρεμός με υψόμετρο περίπου στα 650 μέτρα σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών μπαρών την καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη.


Πρόκειται για την απόσταση Δερβενοχωρίων – Ελευσίνας μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά ενώνει την Αττική με την Βοιωτία και αποτελεί την επαφή χιλιάδων κατοίκων με την Αττική.

Η απόσταση από το Χωριό Στεφάνη Δερβενοχωρίων μέχρι το εργοστάσιο Καμαρίου ΤΙΤΑΝ (11χλμ) ανήκει στον νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Τανάγρας και την Δ.Ε Δερβενοχωρίων.
Πρόκειται για μία “τρομακτική” διαδρομή σε αρκετά σημεία καθώς ο γκρεμός με υψόμετρο περίπου στα 650 μέτρα σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών μπαρών την καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη.

Στη συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι πριν 7 χρόνια δέσποζε ένα δάσος το οποίο έκρυβε τους κινδύνους. Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια το 2016 έκαψε ένα μεγάλο μέρος του δρόμου αφήνοντας ελάχιστο δάσος. Με την πρόσφατη φωτιά το καλοκαιριτου 2023 κάηκε και το υπόλοιπο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επιπρόσθετοι κίνδυνοι.

Οι αποστάσεις που επιβάλλεται να μπει μπάρα ασφαλείας συνολικά ξεπερνούν τα πέντε με 7 χιλιόμετρα.

Παρατηρείται απουσία μπάρας σε μικρά ύψη τα οποία δεν παύουν να είναι ικανά για την πρόκληση ατυχημάτων ενώ έλλειψη μπάρας παρατηρείται και σε ύψη ακατάλληλα για υψοφοβικούς τα οποία ξεπερνάνε τα 600 μέτρα υψόμετρο.
Επιπλέον , στα μέσα της διαδρομής βρίσκεται ένα εργοστάσιο παραγωγής λαδιού το οποίο κάηκε με την φωτιά με αποτέλεσμα να χαθούν τα λάδια στον δρόμο.

Αυτό προφανώς σημαίνει αύξηση του οδικού κινδύνου δεδομένου της κατάστασης του δρόμου αλλά και οικολογική καταστροφή καθώς τα απόβλητα κατέληξαν στα ρέματα τα οποία δεν έχουν καθαριστεί από τους αρμόδιους.

Με τις βροχές όλο αυτό θα καταλήξει στην θάλασσα ( Ελευσίνα) μιλάμε για οικολογική καταστροφή.

Επίσης, άλλος ένας κίνδυνος είναι τα καμμένα δέντρα τα οποία δεν θα δυσκολεύουν να πέσουν με τα ακραία καιρικά φαινόμενα ( βροχή, χιόνι) για τα οποία δεν έχουν ληφθεί μέτρα από τους αρμόδιους. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι όλη αυτή η αδιαφορία ρισκάρει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.
Τέλος, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πέρασμα 100αδων νταλίκων , φορτηγών και λεωφορείων τα οποία διακινδυνεύουν ακόμα περισσότερο καθώς ο δρόμος είναι στενός και έχει μπόλικο γκρεμό με αποτέλεσμα η μεταφορά αυτών των ανθρώπων να αποτελεί τεράστιο ρίσκο.

Η κοπέλα με το ατύχημα ήταν τυχερή(φωτο) καθώς έπεσε στο χαμηλότερο δυνατό ύψωμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τον απεγκλωβισμό της και προφανώς τραυματίστηκε. Εάν έπεφτε από το μέγιστο υψόμετρο δεν θα υπήρχε ελπίδα σωτηρίας της.
Ήταν βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών ( έντονης βροχής και ανέμου) γυναίκα από το Χωριό Σκούρτα έχασε τον έλεγχο.
Μετά την επιδείνωση της κατάστασης του δρόμου και των έντονων καιρικών συνθηκών το θανατηφόρο ατύχημα φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Ζητούμε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων με έργα υψίστης ασφαλείας και όχι απλά πινακιδούλες και βάψιμο γραμμών…
Ντόπιοι, εκδρομείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας της αμέλειας.

Παρά τα παράπονα των ντόπιων τόσα χρόνια ο δήμος θεωρεί την περιφέρεια υπεύθυνη και η περιφέρεια τον δήμο αντίστοιχα.

Ακούει κανείς;

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά